TERMOFOL
GRIJAĆI
FILMOVI

Infra-crveni grijaći filmovi

Proizvodi visoke kvalitete koji će djelovati u gotovo svakoj prostoriji.

Infra-crveni grijaći filmovi

Proizvodi visoke kvalitete koji će djelovati u gotovo svakoj prostoriji.

Kompleti za samougradnju

Sve što će Vam trebati dolazi u jednoj kutiji.

Kompleti za samougradnju

Sve što će Vam trebati dolazi u jednoj kutiji.

GRIJAĆI FILM

Grijaći film je fleksibilan, tanki infra-crveni električni grijač. Obično se nudi u skladu s grijaćim kapacitetom i širinom. Toplina se dobva od infra-crvenog generatora koji je mješavina grafitne paste i snaga grijanja je ovisna o njezinoj gustoći i proporcijama.

PRIMJENA GRIJAĆEG FILMA

Glavna područja primjene grijaćeg filma su:
• Podno grijanje
• Stropno grijanje
• Zidno grijanje

Instalacije koje se temelje na grijaćem filmu se koriste u zgradama s jednom obitelji, apartmanima, uredima, javnim zgradama i skladištima. Korištenje grijaćeg filma je neograničeno: snaga grijanja, velike grijaće površine, fleksibilnost i preciznost omogućavaju aplikaciju filma u mnogim neubičajenim uvjetima.

BENEFICIJE GRIJAĆEG FILMA:

SPECIFIKACIJE

Model
Širina
Debljina
Izmjerena snaga
na jednom metru
Izmjerena snaga
po četvornom metru
Dužina
role
Masa
role
Maksimalna
temperatura
Napon
TF-3025T
25cm
0.338mm
55W
220W
150m
19kg
55°C
AC230V
TF-305T
50cm
0.338mm
110W
220W
150m
39kg
55°C
AC230V
TF-310T
100cm
0.338mm
220W
220W
100m
49kg
55°C
AC230V
TF-3025TL
25cm
0.338mm
35W
140W
150m
19kg
42°C
AC230V
TF-305TL
50cm
0.338mm
70W
140W
150m
39kg
42°C
AC230V
TF-310TL
100cm
0.338mm
140W
140W
100m
49kg
42°C
AC230V
TF-3025TT
25cm
0.338mm
20W
80W
150m
19kg
32°C
AC230V
TF-305TT
50cm
0.338mm
40W
80W
150m
39kg
32°C
AC230V
TF-310TT
100cm
0.338mm
80W
80W
100m
49kg
32°C
AC230V
TF-3025TH
25cm
0.338mm
15W
60W
150m
29kg
29 C
AC230V
TF-305TH
50cm
0.338mm
30W
60W
150m
39kg
29°C
AC230V
TF-310TH
100cm
0.338mm
60W
60W
100m
49kg
29°C
AC230V
TF-305ET
50cm
0.338mm
200W
400W
150m
38kg
75°C
AC230V
TF-303DC12V
30cm
0.338mm
67W
220W
150m
23kg
55°C
DC12V

CJELOVITI KOMPLET ZA SAMO -UGRADNJU

Ovaj komplet uključuje grijaći film, mjerač temperature kao i sve komponente potrebne za ugradnju podnog grijanja, tako da nije potrebna dodatna kupovina ovih komponenti.

Svaki komplet uključuje:

  • TERMOFOL grijaći film: Grijaći proizvod visoke kvalitete koji se koristi za direktno podno grijanje, grijanje prostorija za pohranu kao i za zidno / stropno grijanje.

  • Instalacijska kutija: Specijalno odabrana ugradbena električna kutija, koja je projektirana za smještaj kontrolora temperature.

  • Zaštitna cijev: Zaštitna cijev je projektirana za ugradnju podnog senzora. Cijev omogućuje bešavnu ugradnju kao i uklanjanje senzora.

  • Kabeli za napajanje: Kabeli sa svrhom napajanja grijaćeg filma.

zestaw-folia-grzewcza
  • Komplet za priključivanje: Ugradbeni komplet se sastoji od 2 krokodil priključka i 6 sekcija samo-vulkanizirajuće trake. Priključak je izrađen od bakrene legure presvučene kositrom.

  • Nož

  • Mjerna traka

  • Naputci – ugradbeni naputci za podno ili zidno / stropno grijanje.

  • Jamstvo – Jamstvena kartica

VIZUALIZACIJA UGRADNJE GRIJAĆEG FILMA U DIREKTNOM SUSTAVU.

VIZUALIZACIJA UGRADNJE INSTALACIJE PODNOG GRIJANJA ISPOD PODNIH PANELA / DASAKA:

Često postavljana pitanja

Izbor grijaćeg filma, što je u suprotnosti s onim što misli većina nas, ne ovisi isključivo o našim zahtjevima. Prvotno je potrebno odrediti izlazne vrijednosti grijanja za svaku prostoriju gdje se planira ugradnja instalacije. Ako nismo u mogućnosti pronaći takve podatke za dizajn filma, donose se procjene temeljene na dizajnu, svrsi prostorija kao i pojedinačnih potreba koje je potrebno uzeti u razmatranje.

Za razliku od klasičnih grijaćih kabela ili mata, grijaćom folijom se zagrijava cijela površina i ne samo lokalno putem kabela koji prenose visoke temparature, tako da ih možemo ugraditi ispod bilo koje površine. Grijaća folija koristi 50 % manje električne energije nego tradicionalni grijaći mat.

Grijaći film se može ugraditi ispod namještaja, uz uvjet da su noge namještaja visoke minimalno 3 cm. Zabranjeno je film ugraditi ispod fiksnih elemenata pod trajnim i jednoličnim opterećenjem, na pr. pod kuhinjskim namještajem ili jedinicom zida.

Grijaći film je siguran proizvod; ispitan je od strane istraživačkih odjela koji su akreditirani od strane Europske Komisije.

Grijaći film je samostalan sustav putem kojeg se jamči korištenje kada se koristi kao jedini izvor topline.

Potrošnja energije isključivo ovisi o izolaciji zgrade. Temeljeno na podacima koji su navedeni u dokumentu pod nazivom ”Energijski učinak”, možemo odrediti stvarne operativne troškove.

Zabranjeno je kombinirati filmove različite snage.

Da. U mogućnosti ste, po Vašem izboru, kombinirati različite širine filma koji nosi jednaku nazivnu snagu (xx/m2).

Jamstvo za grijaće filmove koje je ugradio ovlašteni instalater iznosi 15 godina, dok u slučaju samo-ugradnje filma, jamstva nema.

Djelatni vijek proizvoda je specificiran na 100 godina.

Izbor grijaćeg filma bi se trebao osnivati na projektantskim podacima. Ako sami želite izabrati proizvod, tada u slučaju da stanujete u dobro izoliranoj i novoj zgradi ono iznosi 80 W/m² što će biti prikladno, dok kod osrednje izolacije će biti potrebno 140 W/m² po filmu, dok će kod zgrada sa slabom izolacijom biti potrebno i 220 W/m² po filmu.

Temelji moraju biti suhi i nivelirani. Izolacija na koju ćemo postaviti grijaći film treba biti od postavljena na sloj betonske podloge.

Tip grijaćeg sustava ovisi o materijalu koji će se koristiti za finiširanje poda. U slučaju direktnog sustava, možete dovršiti Vaš pod korištenjem podnih panela koji su prikladni za grijanje pod podom. Ako želite koristiti podove koji se lijepe, potrebno je odabrati sustav pohrane i dovršiti pod nakon što se temeljni sloj podnice osušio.

Ugradnja od strane ovlaštenog instalatera Vam daje jamstvo da će tako korektno izveden sustav biti pokriven jamstvom od 15 godina. Ovlašteni instalater pohađa jednogodišnju obuku i u mogućnosti je pravilno izabrati i ugraditi naše proizvode.

Narudžbe se obrađuju tijekom 48 sati od datuma postavljanja narudžbe. Biti ćete obaviješteni o statusu Vaše narudžbe putem e – maila i tekstualne poruke od strane našeg logističkog odjela.

Infra-crveni grijaći film je visoko kvalitetan proizvod koji će normalno raditi u gotovo svim uvjetima. Idealno je prikladan kao izvor topline sa specijalnim naglaskom na podno grijanje, kao i ono zidno i stropno grijanje. Sigurno je kazati kako se kvalitetnom djelatnom izvedbom široke funkcionalnosti ovaj proizvod čini nezamjenjivim u ovom području.

Grijaći film djeluje na osnovi električnog otpora ugljena. Infra-crveni grijaći filma se sastoje od pažljivo izabrane ugljikove i aluminijske paste a koje su nanesene korištenjem najsuvremenije tehnike printanja na PET film. Ovaj materijal pokazuje odlične izolirajuće i vatrootporne karakteristike. PET film se štiti sa specijalnim LAMINEX filmom. Bakrena traka elektrode djeluje kao vodič dok srebrna traka štiti sustav od iskrenja.

Toplina se stvara putem električnog otpora postavljenih specijalnih grafitnih traka za grijanje. Snaga grijanja ovisi o udaljenosti između spomenutih ugljikovih traka, o širini kao i o količini korištenog grafita. Grijaći filmovi sa relativno niskom snagom su optimalni za potrebe alternativnog grijanja (udoban i topao pod) dok filmovi sa većom snagom tvore temeljni sustav grijanja.

U našoj ponudi možete pronaći mnogo različitih modela grijaćih filmova, koji se razlikuju većinom u njihovoj snazi – od 80 W/m² do 400 W/m².

Rješenja sa slabijim napajanjem, iako savršeno pokrivaju zahtjeve za toplinkom energijom su karakterizirani relativno značajnim vremenskim odmakom (duže vrijeme čekanja za dostizanje ugođenih parametara temperature).

Mi osobno preporučujemo ugradnju moćnijih grijaćih filmova (od 140 W/m²), prilikom čega je vrijeme odgode kratko i što se prenosi u maksimalnu termalnu udobnost u prostoriji.

NAPOMENA: Bez obzira na grijaću snagu filma, zahtjev za energijom je isti. Razlika je samo u vremenu brzine grijanja, međutim potrošnja električne energije ostaje jednaka! Podno grijanje korištenjem filma veće jakosti brže postiže ugođenu temperaturu, dok je za filmove niske snage potrebno mnogo više vremena i energije kako bi ih prenijeli u površinski sloj pri ugođenoj temperaturi.

Brzina povećanja temperature također ovisi o veličini pokrivenosti sustava zagrijavanja – što je veći postotak podne pokrivenosti to je kraće vrijeme čekanja kako bi se dostigla željena temperatura. Udobnost korištenja grijaćeg filma na površinskom grijaćem sustavu uvelike ovisi o elektronički ugođenoj temperaturi kontrolera. U našoj ponudi, pronaći ćete standardne modele – s funkcijom temperaturnog ugađanja i jednostavnog sigurnosnog sustava, kao i kod tehnološki naprednijih modela – s zaslonom na dodir, širokom ponudom mogućnosti personalizacije i sustavom daljinskog upravljanja. U slučaju složenih proizvoda, korisnici mogu izabrati najučinkovitiji sustav kontrole sustava, koji su idelano prilagođeni njihovim zahtjevima.

NAPOMENA: Prije nabavke grijaćeg filma, raspitajte se o Europskim provedenim testovima i provjerite zaštitu grijaćeg filma!

Rješenja sa niskim napajanjem, iako savršeno pokrivaju potrebu za termalnom energijom, su karakterizirani s relativno značajnom vremenkom odgodom (duže vrijeme, čekanja za ostvarenje zadanih parametara).

Izbor i ugradnja filmova na površini grijaćeg sustava nije složena metoda i gotovo je neinvazivna. Ipak, postoje neki ključni pojmovi na koje je potrebno obratiti pažnju prilikom projektiranja i izvođenja instalacije. Temeljna pogreška koju je moguće napraviti prilikom projektiranja grijaćeg filma je korištenje modela sa preslabom snagom grijaće jedinice. Navedeno može biti problem zbog nepravilne procjene potrebe za energijom. Pored nedovoljnog grijanja prostorija, vremena koje je potrebno za postizavanje temperaturnih vrijednosti kako bi dosegnuli željenu razinu (ili blisku razinu), biti će duže nego kod pravilno projektirane instalacije.

Korištenje termoregulatora putem kontakta preslabog napona (u smislu podržane snage) može uzrokovati oštećenje grijaćih elemenata, što će rezultirati zatajanjem rada grijaćeg sustava – sustav neće grijati. Ugrađeni grijaći film ne smije prijeći 80 % dopuštene snage putem termoregulatora.

Zidnim grijanjem se jamči ujednačena raspodjela temperature visinom sobe. Ovaj način grijanja je karakteriziran nedostatkom cirkulacije toplog zraka zbog prijenosa topline radijacijom. Završni elementi zidova su žbukani – kartonski elementi s i bez finiša, kao i laminirane ploče, zidni paneli.

Stropno grijanje se ugrađuje na mjestima gdje podno ili zidno grijanje nije izvedivo zbog nedostatka slobodnog prostora, na pr. velike količine podnih elemenata, postojanja debelog tepiha ili zidnih elemenata.

U našoj ponudi imamo grijaće filmove snage 400 W/m2 koje je moguće koristiti u funkciji radijatora. Ugradnjom grijaćeg filma žbukanog-kartonskog panela ili prirodnog kamena, ostvariti ćemo grijanje s niskom potrošnjom energije, visokom učinkovitošću i zahvaljujući uporabi termoregulatora, imati ćemo cjeloviti nadzor nad operativnom temperaturom, i naš grijač će trošiti oko 30 % manje električne energije u odnosu na izlaznu snagu.

Korištenjem grijaćeg filma ispod radijatora jamči da se ogledalo neće zamagliti već će djelovati kao radijator.

Grijaći film koji se napaja istosmjernom (DC) električnom energijom je optimalna opcija za grijanje prikolica kao i ljetnikovaca koje nemaju pristup na glavnu električnu mrežu. Ovaj sustav je moguće priključiti na akumulator ili direktno na fotonaponske panele.

Balkoni i pristupni prozori su područja kod kojih se ostvaruje najveći gubitak topline. Ugradnjom trake grijaćeg filma u tom području u podu, omogućiti ćemo stvaranje barijere putem koje ćemo ograničiti kretanje hladnog zraka. Ova funkcija djeluje kao ugrađeni podni grijač.

Provjerite elemente sustava grijanja TERMOFOL: